Natuurplanbureau Indicatoren

Ter ondersteuning van de produktie van de Natuurbalans en de Natuurverkenning is de Internet applicatie Natuurplanbureau Indicatoren ontwikkeld.

 

De applicatie is als prototype gemaakt in het kader van het Duurzaam Informatiesysteem Natuurplanbureau (DINO). Een indicator kan bijvoorbeeld een grafiek zijn, maar ook een kaart, een tabel, een schema, een foto en soms tekst. Met de applicatie Natuurplanbureau Indicatoren kunnen indicatoren op verschillende manieren gezocht worden in een Oracle-database. Per indicator kan de meta-informatie bekeken worden, en als een voorbeeld beschikbaar is wordt dit aan de gebruiker getoond. De gebruiker kan zelf opmerkingen over een indicator toevoegen aan de database, bijvoorbeeld als de status van een indicator gewijzigd is.

Natuurplanbureau Indicatoren

 

De gegevens over indicatoren komen oorspronkelijk uit een Ingres-database die beheerd wordt bij het RIVM. Met behulp van een Perl-script worden deze gegevens via het Internet in een Oracle-database van het Natuurplanbureau geplaatst. De Oracle-database bevat daarnaast nog een aantal extra tabellen, die met PHP vanuit de applicatie gewijzigd kunnen worden.

De applicatie is ontwikkeld met HTML, PHP en JavaScript in opdracht van het Natuurplanbureau.