Diensten

ARIS biedt de volgende soorten diensten aan:

 • Ontwikkelen van GIS-applicaties
  ARIS ontwerpt en bouwt maatwerk GIS-applicaties met name op basis van ArcGIS (ArcView, ArcInfo, ArcEditor, ArcMap, ArcCatalog, ArcToolbox, ArcObjects, ArcSDE), ArcGIS Server, UMN MapServer (PHP/MapScript, Chameleon), OpenLayers/MapFish, Oracle Spatial, PostGIS, MS-Access, Visual Basic, VB.NET, Delphi, C++, Java, Fortran, XML, PHP en ASP
 • Uitvoeren van GIS-projecten
  In nauwe samenwerking met materiedeskundigen en onderzoekers kan ARIS GIS-projecten uitvoeren. De werkzaamheden die door ARIS worden uitgevoerd zijn bijvoorbeeld analyes in ArcInfo of ArcView, productie van kaarten en begeleiding bij gegevensuitwisseling tussen verschillende organisaties.
 • Bouwen aan Informatie Infrastructuur
  GIS gebruik genereert over het algemeen een stroom aan data. Voor een goed beheer van deze data is een robuuste informatie infrastructuur een vereiste. Hierbij kunt u denken aan bijvoorbeeld een meta-informatiesysteem, een proces monitoring systeem, een kaartgenerator, integratie van administratieve en geografische data.
 • Advies en ondersteuning
  ARIS adviseert organisaties op het gebied van GIS waaronder het uitvoeren van haalbaarheidstudies en het ontwerpen van systemen. Ondersteuning kan bestaan uit hulp bij installatie van GIS software, het op weg helpen van gebruikers of programmeurs bij projecten en het onafhankelijk beoordelen en/of testen van door derden ontwikkelde software.