OrganisatieAtlas voor RIZA

Inzichtelijk maken van verantwoordelijke organisaties in grensoverschrijdende stroomgebieden met OrganisatieAtlas, een OpenGIS internet applicatie.

 

De OrganisatieAtlas is een webapplicatie waarmee snel inzichtelijk gemaakt kan worden welke organisaties er in de grensoverschrijdende stroomgebieden verantwoordelijk zijn voor verschillende overheidstaken op het gebied van waterbeheer en ruimtelijke ordening (voor zover aan water gerelateerd).

Selectie van een stroomgebied kan door met de muis in de kaart te klikken. De lijst met organisaties beperkt zich vervolgens tot die organisaties die een taak hebben in het betreffende stroomgebied gebied. Door op een organisatie in de lijst te klikken wordt het beheergebied van die organisatie in de kaart getoond.

 

OrganisatieAtlas webapplicatie

 

Naast deze specifieke GIS-functies is een aantal standaard functies toegevoegd zoals in- en uitzoomen, schuiven over de kaart, zoom naar de beginextent, een helpfile en de mogelijkheid om de gemaakte kaart af te drukken.

De GIS-functies in deze applicatie zijn ontwikkeld op basis van Chameleon, een OpenSource product dat gebaseerd is op OpenGIS standaarden. Voor deze applicatie is verder gebruik gemaakt van UMN MapServer, PHP, MapScript, HTML, JavaScript en MS-Access. De ontwikkeling heeft plaatsgevonden onder Windows XP en Apache webserver.

De OrganisatieAtlas is gebouwd in opdracht van het Rijksinstituut voor Integraal Zoetwaterbeheer en Afvalwaterbehandeling (RIZA). De applicatie is alleen via intranet beschikbaar voor medewerkers van het RIZA.